Sultangazi Belediyesi ‘Gelin, tanış olalım’ dedi ve Türkiye’de yaşayan göçmen sanatçıları keyifli bir boğaz turunda bir araya getirdi. Sultangazi Belediyesi’nin Anadolu Yazarlar Birliği işbirliğinde düzenlediği ‘Göç Sanatçılarıyla Buluşma’ programı; Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Anadolu Yazarlar Birliği Başkanı Yusuf Tosun, meclis üyeleri ve farklı kültürlerden yaklaşık 50 sanatçının katılımıyla gerçekleştirildi.
İstanbul Boğazı dikkat çekici bir kültür buluşmasına sahne oldu. Farklı kültürlerden gelen yaklaşık 50 sanatçı, “Göç Sanatçılarıyla Buluşma” programı çerçevesinde bir araya geldi ve eşsiz boğaz manzarasıyla birlikte hoşça vakit geçirdi. Sultangazi Belediyesi’nin Anadolu Yazarlar Birliği işbirliğinde organize ettiği programla farklı kültürler arasında sanat yoluyla diyalog zemini oluşturmak, kültürel iş birliklerini artırmak ve her şeyden önce tanımak, tanışmak, yani "tanış olmak" amaçlandı.
Gelin, Tanış Olalım
Sanatçı Sedat Anar’ın icra ettiği musiki dinletisi eşliğinde devam eden programda, tüm sanatçılar tek tek söz alarak kendilerini, kültürlerini ve sanatlarını tanıttılar. Programa katılan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun da tüm sanatçılarla özel olarak ilgilendi. Sanatçılarla sohbet edip çalışmalarını dinleyen Başkan Dursun; aralarında ressam, yazar, heykeltıraş ve şairlerin de bulunduğu 50’ye yakın sanatçıyı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Göç Olgusu Doğru Değerlendirildiğinde…
Farklı coğrafyalardan ülkemize göç etmiş bu sanatçıların verdikleri eserlerle ülkemizde değer ürettiklerini belirten Başkan Dursun şöyle konuştu: “Farklı kültürleri temsil eden yaklaşık 50 değerli sanatçıyla birlikteyiz. Bu sanatçılar; şiir, yazarlık, heykeltıraşlık, resim gibi farklı sanat dallarında eserler vererek ülkemizde değer üretiyorlar. Birçok ülkeye beyin göçünden bahsediyoruz. Bugün bir araya geldiğimiz sanatçılar da aslında beyin göçünü simgeliyorlar. Biz bugün farklı coğrafyalardan gelen insanları bir araya getirmek için buradayız. İstanbul Boğazı’nın harika manzarası eşliğinde bir tekne gezisi yapıyoruz. Burada kendilerini, Türkiye'de hangi çalışmaları yaptıklarını ve neler ürettiklerini, örneğin hangi köşe yazarı hangi gazetede yayın yapıyor ve hangi dergide yazı yazıyor, kısacası Türkiye'ye kattıkları değerleri anlatıyorlar. Biz Sultangazi Belediyesi olarak, göç olgusunun doğru değerlendirildiğinde ülkeler için bir güç ve kazanç olarak yararlı olabileceğini vurgulamak istedik. Bu çerçeve içerisinde göç sanatçılarıyla bir aradayız. Programa katılan tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.”